POSADZKI DO RESTAURACJI

Poproś o wycenę
700+ Ponad 700 z powodzeniem
zrealizowanych
projektów
12+ Jesteśmy z Wami
już 12 lat!

Wymagania stawiane posadzkom podłogowym w restauracjach, salach bankietowych, kawiarniach są rygorystyczne. Dlatego coraz częściej użytkownicy wybierają nowoczesne wylewane systemy posadzkowe.

Są one odporne na ścieranie, trwałe, zapewniają wysoki poziom higieny. Jednak przed zamówieniem posadzek wylewanych wybieranych do restauracji w Warszawe właściciel często napotyka niełatwe pytania. Posadzki różnią się składem, przeznaczeniem, ceną. I ważne jest nie popełnić błędu przy wyborze.

Praktyczność i reprezentacyjny wygląd

Ważne jest wybrać posadzkę, która będzie odpowiadała dwóm kryteriom:

  • Powinna ona być praktyczna jak posadzki w zakładach branży spożywczej.
  • Powinna reprezentacyjnie i ładnie wyglądać. Przecież restauracja nie jest tylko miejscem, gdzie można zjeść. To tu są organizowane imprezy urodzinowe i wesela, imprezy firmowe i ważne spotkania.

Do dużych pomieszczeń restauracyjnych najczęściej wybierane są kilka różnych rodzajów posadzek. W dużej restauracji są wydzielone strefy techniczne (kuchnia, pomieszczenie do wyładunku towarów, magazyn artykułów, chłodnia, zmywak, pomieszczenie serwisowe) oraz strefy reprezentacyjne: sala bankietowa, cocktail bar, hol. To co łączy te wszystkie pomieszczenia to to, że ludzie mają w nich styczność z produktami spożywczymi, jedzeniem. Zawsze jest ryzyko, że produkty spożywcze spadną na podłogę. Natomiast pozostałe ryzyko jest różne w różnych pomieszczeniach restauracji. W strefie rozładowywania produktów – to obciążenia związane ze spadającymi przedmiotami. W sali bankietowej ze strefą do tańca – stałe obciążenia punktowe i obciążenia dynamiczne od obuwia na obcasach. I to wszystko należy uwzględnić przy wykonywaniu posadzki.

Posadzki wylewane do kawiarni i restauracji w Warszawe! Przed wylewką posadzki właściciel restauracji powinien znaleźć materiały, które odpowiadają wymaganiom stawianym posadzkom w zakładach gastronomicznych.

Jakim kryteriom powinny odpowiadać posadzki w restauracjach?

  • Powinny być sprawne, nieuszkodzone. O to kryterium można się nie martwić tylko wybierając trwałą posadzkę. Psadzki wylewane mają żywotność co najmniej 15 lat. Dlatego można wykonać posadzkę wylewaną i nie martwić się, że niedługo trzeba będzie ją naprawiać.
  • Powinny mieć gładką powierzchnię ale nie mogą być śliskie.
  • Powinny być wodoodporne, powinny ułatwiać sprzątanie na mokro. Sprzątanie w restauracjach odbywa się przy użyciu dużej ilości wody. Niektóre strefy (na przykład ze zlewozmywakiem) – są bardzo wilgotne już w związku z ich przeznaczeniem. Dlatego taka konieczność jest w pełni uzasadniona.
  • Nie mogą deformować się pod wpływem silnie działających środków czyszczących.
  • Nie mogą być porowate, mieć niewypełnione miejsca.

Jest to ważne z punktu widzenia ochrony przed gryzoniami. Polimerowe systemy posadzkowe Hauptmann na bazie żywicy epoksydowej w pełni spełniają te wymagania. Prace związane z samym wylaniem i montażem posadzki wykonają nasi doświadczeni pracownicy. W związku z tym, że przy wykonaniu usługi brak pośredników cena posadzek do restauracji w Warszawe jest przystępna.



Możesz zamówić materiał w każdej potrzebnej ilości oraz dobrać pasujący kolor z naszej oferty.

Produkty marki Hauptmann charakteryzują się dużą przyczepnością do podłoża (7 MPa). Producent w warunkach laboratoryjnych wykonał testy odporności posadzki na działanie agresywnych substancji chemicznych, w tym również kwasu solnego.

Przeprowadzono specjalistyczne testy interakcji powłoki z detergentami, reakcji posadzki na wzrost temperatury.

Co należy wziąć pod uwagę przy wykonaniu posadzki wylewanej wybieranej do kawiarni czy restauracji?

Do pomieszczeń z wysokim poziomem obciążeń uderzeniowych (stanowisko do mięsa w restauracji), miejsc o wysokiej wilgotności (zlewozmywaki w strefie kuchni, prysznice dla personelu) polecane są posadzki epoksydowe.

W strefach technicznych z wysokim poziomem wibracji (na przykład pomieszczenia z elektrycznymi maszynkami do mielenia mięsa), o wysokim natężeniu przemieszczenia przedmiotów (na przykład w strefach wyładunku) dobre właściwości eksploatacyjne demonstrują posadzki poliuretanowe.

W sali bankietowej ciekawie i korzystnie wyglądają piękne posadzki wykonane z mikrocementu. Nie są jeszcze bardzo aktywnie stosowane w Polsce restauracjach. Ale dla wielu restauracji w Europie Zachodniej i wielomilionowych miast w Rosji jest to popularne zjawisko. Szczególnie dla lokali, w których projektanci starają się zachować styl loftowy.

Co wpływa na cenę wykonania posadzek wylewanych wybieranych do restauracji?

Na wartość robót w zakresie wykonania posadzki wpływa zakres robót.

Nie chodzi tu tylko o powierzchnię, lecz również o ilość czynności technicznych do wykonania. Klasyczne wylewanie posadzki polega na wyrównaniu nawierzchni betonowej, uszczelnieniu odprysków i wżerów, gruntowaniu, odkurzeniu.

Schemat działań jest technologicznie dopracowany. Ale jeśli podłoże jest nierówne, podczas wyrównywania może zachodzić konieczność wykonania specjalnych zabiegów: szlifowanie tarczą diamentową lub śrutowanie. W przypadku wylewania warstwy wierzchniej klient zawsze ma możliwość wybrać bardziej ekonomiczne rozwiązanie lub system z ochronną powłoką UV. Wylewając barwną posadzkę w sali bankietowej, strefie tanecznej, tego opcjonalnego rodzaju powłoki zdecydowanie nie należy lekceważyć. Poprawia ona znacząco trwałość koloru. Nie ma konieczności nakładania takiej powłoki ochronnej tylko przypadku klubów, sal bankietowych bez okien. Ale przecież większość restauracji ma okna. I to właśnie taka powłoka pomaga zachować jaskrawość koloru.

Na cenę posadzki wpływa również sam wybrany system posadzkowy. Nie tylko skład (na bazie żywicy epoksydowej, poliuretanu), ale także grubość może się różnić. Te parametry są wybierane z uwzględnieniem poziomu natężenia ruchu w pomieszczeniu.

Matowe i błyszczące. Z klasycznym podłożem betonowym i na bazie mikrocementu. Praktyczne i dekoracyjne. Stonowane i wykonane w barwnym stylu imprezowym… Można wybrać posadzkę na każdą kieszeń i do każdej restauracji

PRODUKCJA HAUPTMANN

Zamów posadzkę dekoracyjną

Zostaw swoje dane kontaktowe, a my odpowiemy na wszystkie Twoje pytania w ciągu 12 godzin

Ime:
Twój numer telefonu:
Odporność termiczna
Towarzyszenie klientowi od pierwszego wezwania do zakończenia projektu
Przyjazność dla środowiska
Wykonanie prac pod klucz i w krótkim czasie
Doświadczenie
Indywidualne podejście do doboru koloru
Niezawodność
Elastyczna polityka cenowa